Глава МЗС Литви закликав негайно посилити санкції проти Ірану

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 15:46 —

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що після нападу на Ізраїль Захід має запровадити нові санкції проти Ірану.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами у Вільнюсі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Литва, як і багато інших країн світу засудили безпрецедентну атаку Ірану ракетами і безпілотниками на Ізраїль, попередивши, що ця атака може ще більше дестабілізувати ситуацію на Близькому Сході.

"Нам слід негайно посилити санкції проти Ірану за його регіональну дестабілізуючу поведінку і підтримку агресії Росії проти України", – зазначив Ландсбергіс.

Реклама:

За його словами, подальша ескалація на Близькому Сході матиме "катастрофічні наслідки як для близькосхідного регіону, так і для України, яка захищається від російської агресії".

"Однак очевидно, що Ірану, як і Росії, додає сміливості нерішучість Заходу", – підкреслив Ландсбергіс.

Іран минулими вихідними здійснив масштабну атаку на Ізраїль у відповідь на ізраїльський удар 1 квітня, який зруйнував дипломатичне представництво Ірану в Дамаску та призвів до загибелі іранських генералів.

За даними видання Financial Times, у ЄС обговорюють запровадження нових санкцій проти Ірану у відповідь на атаку.

Напередодні повідомляли, що глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель скликав позачергову зустріч глав МЗС країн ЄС на вівторок, 16 квітня, у відеоформаті після атаки Ірану на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: