Білий дім проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю

Новини — Вівторок, 16 квітня 2024, 07:39 —

Білий дім заявив у понеділок, що виступає проти окремого законопроєкту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу в понеділок, її цитує Axios.

Жан-П'єр сказала, що "ми не приймемо окремий" законопроєкт про допомогу Ізраїлю.

"Окремий проєкт фактично не допоміг би Ізраїлю та Україні. Це фактично затримало б... необхідну допомогу", – сказала Жан-П’єр, закликавши натомість Палату представників прийняти сенатський законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню обсягом 95 мільярдів доларів.

Реклама:

Раніше під час брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Білий дім "проти окремого законопроєкту, який діятиме лише щодо Ізраїлю, і як ми бачили, який пропонується".

Погроза президента Байдена накласти вето на окремий законопроєкт про допомогу Ізраїлю, запропонований республіканцями Палати представників у лютому, згуртувала демократів, щоб провалити цей план.

Спікер Палати представників Майк Джонсон 15 квітня оприлюднив свій план схвалення  іноземної підтримки у палаті, який передбачає чотири окремі голосування за допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та пріоритети національної безпеки і частину допомоги Києву – у кредит. 

Нагадаємо, у п'ятницю Джонсон обговорював з офіційними особами Білого дому проєкт щодо допомоги Україні та Ізраїлю, а після того поїхав до Трампа, який після зустрічі сказав, що підтримує схвалення фінансової допомоги Україні, але у формі позики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: