Соратниця Трампа застерегла спікера Джонсона від голосування за допомогу Україні

Новини — Вівторок, 2 квітня 2024, 12:09 —

Конгресвумен-трампістка Марджорі Тейлор Грін, яка раніше ініціювала відставку спікера Палати представників від республіканців Майка Джонсона, застерегла його від проведення голосування за довгоочікуваний пакет фінансової підтримки України.

Як пише "Європейська правда", про це вона заявила у Twitter (X).

На тлі заяв спікера про розробку пакета підтримки Україні конгресвумен дала зрозуміти, що виступає проти його розгляду Палатою представників. Вона звинуватила Джонсона в тому, що той поступився демократам у питанні безпеки кордону США з Мексикою.

Білий дім прокоментував плани спікера Джонсона про нововведення у проєкті щодо України

Реклама:

"Якщо спікер Джонсон виділить ще 60 мільярдів доларів на оборону українського кордону після того, як він повністю профінансував смертельно небезпечний відкритий кордон Байдена, це буде злий жарт над американським народом", – зазначила Грін, спотворивши мету законодавців та президента США, які прагнуть допомогти Україні вистояти у загарбницькій війні, яку проти неї веде Росія.

Марджорі Тейлор Грін ініціювала відставку Джонсона і спікер заявляв, що планує зустрітися з трампісткою. Невідомо, чи вдасться їй зібрати достатньо голосів для своєї ініціативи.

Нагадаємо, Джонсон анонсував, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", серед яких – можливе виділення допомоги у кредит.

Ці заяви прозвучали після того, як Джонсон дав зрозуміти, що має намір проштовхнути законодавство, яке забезпечить фінансування України, але він ще не визначився, як саме виглядатиме проєкт.

Як відомо, схвалення Конгресом США понад 60 мільярдів доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: