Керівна партія Грузії кличе прихильників на мітинг "проти революції"

Новини — Понеділок, 22 квітня 2024, 12:53 —

Керівна партія Грузії "Грузинська мрія" анонсувала мітинг під парламентом на підтримку свого законопроєкту "про прозорість іноземного впливу", який різко критикують на Заході і який викликав обурення громадянського суспільства. 

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда".

Партія опублікувала заяву із закликом до своїх прихильників прийти під парламент 29 квітня та висловитися "проти революції" – за день до того, як скандальний проєкт закону про "іноагентів" будуть обговорювати у другому читанні.

"Закликаємо вас, патріотично налаштованих громадян країни, відкинути революцію у Грузії на чорні гроші, відкинути нападки на православну церкву, пропаганду ЛГБТ, пропаганду наркотиків, дискредитацію державних установ, радикалізм та фінансування поляризації… 

Реклама:

Ми неможемо дозволити політично й морально збанкрутілій політичній меншості спекулювати і говорити від імені народу. Ми покажемо усім, де стоїть переважна більшість грузинського народу, якому дорога правда й істинні європейські цінності, кому дорогі наші традиційні національні цінності", – заявили у запрошенні на акцію.  

Нагадаємо, минулого тижня у Грузії пройшли численні протести проти просування владою проєкту закону "про прозорість іноземного впливу", який порівнюють з російським законом про "іноагентів".

Президентка Грузії обіцяє ветувати його, але парламент зможе подолати її вето.

На Заході жорстко критикують проєкт та наголошують, що він несумісний із західним курсом Грузії; грузинська влада називає критику безпідставною. 

А в МЗС України висловили обурення заявою прем'єра Грузії щодо закону "про іноагентів" і Україну.

Детально про те, чому грузинська влада йде на розрив із Заходом – у відеоблозі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: