Посол показала, як республіканці в Палаті представників підтримували Україну з 2022 року

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 21:28 —

Посол України у США Оксана Маркарова стверджує, що під час останнього голосування в Палаті представників за допомогу Україні підтримка з боку Республіканської партії була однією з найвищих з 2022 року.

Про це вона написала у Facebook, пише "Європейська правда".

У своєму дописі дипломатка навела дані фінальних голосувань за п’ять законопроєктів у Палаті представників, які передбачали виділення Україні допомоги.

Числа, за її словами, чітко показують, що підтримка серед Республіканської партії "за п’ятий пакет більша, ніж за три з чотири попередніх голосувань".

Реклама:

Так, 20 квітня проти допомоги Україні проголосували 112 республіканців у нижній палаті Конгресу. Менше (57) голосували тільки у травні 2022 року за додаткову допомогу Києву на понад 40 мільярдів доларів.

 
Фото: Оксана Маркарова / Facebook

"Крім того, серед голосів "проти" за фінальний законопроєкт є голоси "проти" з причини процедури та інших, а показовим голосування "проти підтримки Україні" є голосування за поправку конгресменки Грін щодо зменшення до нуля всіх статей підтримки – і там цифра ще менша – 70 "за", – наголосила Маркарова.

Вона запевнила, що посольство України та українська громада у США "активно продовжує працювати над збільшенням підтримки через як пряму роботу з Конгресом, так і через регіональну, релігійну, освітню, культурну, експертну дипломатії та активні публічні комунікації".

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про іноземну допомогу для України. Подробиці документа читайте в цьому матеріалі.

Голосування в Сенаті заплановане на 23 квітня.

Читайте також: Зброя з США, право бити по Росії та "червоні лінії" американців. Інтерв'ю з Оксаною Маркаровою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: