Розвідка Британії: В РФ зафіксували рекордну кількість справ про дезертирство

Новини — Середа, 24 квітня 2024, 10:48 —

Розвідка Великої Британії проаналізувала повідомлення про рекордну кількість справ про дезертирство у військових судах Росії, а також про рекордну кількість прохань від росіян про притулок в іноземних країнах.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 24 квітня.

Розвідка посилається на дані російського незалежного ЗМІ "Медіазона", згідно з якими цього березня російські військові суди засудили за дезертирство рекордну кількість військовослужбовців Збройних сил Росії – 64 особи.

Загальна кількість справ з моменту "часткової" мобілізації у вересні 2022 року становить 7400, причому найбільша кількість справ припадає на Московську область – 496.

Реклама:

"Багато солдатів, яких вдалося розшукати і які постали перед військовим судом, отримавши умовні терміни, повернулися до своїх частин і на фронт", – йдеться в огляді.

Водночас британська розвідка зазначає, що рекордного рівня досягла кількість прохань про надання притулку в західних країнах від громадян Росії, які ухиляються від військової служби.

Російські солдати, в тому числі примусово призвані під час "часткової" мобілізації у вересні 2022 року, зобов'язані залишатися на військовій службі на невизначений термін з невеликою перспективою звільнення, констатують у відомстві.

У попередньому огляді розвідка Великої Британії повідомила, що після захоплення села Новомихайлівка Донецької області окупаційні війська РФ прагнутимуть просунутися в напрямку села Костянтинівка, що за два кілометри на захід.

Перед цим огляд був присвячений спеціально створеному в російській армії підрозділу для представників кремлівської еліти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: