Зеленський про Трампа: Будемо працювати з будь-яким президентом США

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 17:55 —

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що незалежно від результатів виборів у США наприкінці цього року Україна продовжить співпрацю зі Штатами.

Про це він сказав в інтерв’ю Fox News, опублікованому Офісом президента 25 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Зеленський звернув увагу на формулювання запитання, у якому йшлося, що не всі сказані Дональдом Трампом речі "були проти" України, а лише ставили під сумнів деякі аспекти.

"Тож я сподіваюся, що він не буде проти України. Я сподіваюся на це… Звичайно, є різні погляди на щось, на якісь деталі. Але якщо у нас є спільні погляди і спільні цінності, то, звичайно, ми можемо працювати (з Трампом. – Ред.)", – додав він.

Реклама:
Кулеба: Україна не готується до можливого повернення Трампа в Білий дім

Голова держави підкреслив, що обрання нового президента США – це виключно рішення американців, і "ми будемо працювати з будь-яким президентом, якого вони оберуть".

"І, звичайно, ми будемо працювати зі Сполученими Штатами в будь-якому випадку, тому що це наш стратегічний партнер і лідер у світі", – наголосив Зеленський.

Український президент кілька разів публічно говорив про запрошення Трампа в Україну, хоча оточення експрезидента спростовувало, що такі обговорення зараз ведуться.

За даними ЗМІ, в разі перемоги на президентських виборах у США Трамп збирається "зменшити зобов’язання" перед деякими членами НАТО, а також планує підштовхувати Україну і Росію до переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: