Столтенберг під час візиту до Києва виступив у Раді

оновлено
Новини — Понеділок, 29 квітня 2024, 16:34 —

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва виступив з промовою у Верховній Раді.

Як пише "Європейська правда", фото генсека у Раді опублікувала народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко. 

Доповнено після публікації відео промови. Генсек НАТО нагадав,що це його вже третій виступ у Верховній Раді.

У виступі Столтенберг висловив повагу українським військовим, які стримують російську агресію і які віддали життя у цій боротьбі. 

Реклама:
Facebook Ірини Геращенко
Facebook Ірини Геращенко

Він констатував, що чим більш антидемократичною стає Росія, тим агресивнішою стає її зовнішня політика, та нагадав про загрозливе партнерство Росії з такими країнами як Китай, який зараз допомагає їй компенсувати вплив західних санкцій, з КНДР та Іраном, які надають пряму допомогу зброєю в обмін на технологію.

"Москва, Пекін, Тегеран і Пхеньян не мають вважати, що вони зможуть досягти своєї мети силою. Вони мають розуміти, що демократії сильні і стоять за свої цінності. Ось чому боротьба України настільки важлива. Ви боретеся не лише за самих себе, але й за свободи, які ми усі цінуємо", – зазначив він. 

Столтенберг повторив, що Україна має повне право стати членом НАТО. "Майбутнє України – в НАТО. І Україна стане членом НАТО", – заявив він. 

На цій фразі депутати переривали його бурхливими оплесками.

Перед тим Столтенберг зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Серед іншого, вони говорили про 100-мільярдний спецфонд НАТО для підтримки України. 

Столтенберг наголосив, що підтримка України буде коштувати союзникам набагато менше, аніж потенційні витрати у разі успіхів Путіна в Україні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: