Шредер заявив, що "вибори" Путіна були вільними

Новини — Середа, 3 квітня 2024, 15:28 —

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вкотре став на захист своєї позиції щодо Росії та її лідера Владіміра Путіна.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на n-tv, Шредер заявив у документальному фільмі, який вийде в ефір на телеканалі ARD у неділю з нагоди його 80-річчя.

Шредер висловив переконання, що так звані "вибори" президента Росії були вільними – попри консенсус на Заході, що це не так.

"Є вільні вибори, ви не можете цього заперечувати", – ствердив ексканцлер.

Реклама:

За словами Шредера, опозиції в Росії немає, але немає і "прямої заборони" на опозицію. Він сказав про це попри те, що кількох кандидатів, у тому числі противників війни Путіна, в РФ не допустили до березневих виборів.

Стверджувати, що в Росії немає вільного волевиявлення, так само неправильно, як і вважати, що РФ – це демократія, заснована на англійській моделі, сказав колишній канцлер. Але він відкинув позицію держав Заходу, які вирішили ізолювати Росію. 

"Краще ще більше дистанціюватися і звести відносини до нуля. Тоді все стане краще", – сказав з іронією Шредер.

Він, як і раніше, виступає за "готовність до діалогу" з Росією.

Раніше колишній канцлер чітко дав зрозуміти, що він вірний своїй дружбі з Путіним більш ніж через два роки після відкритого нападу Росії на Україну. Шредер обґрунтував це тим, що його добрі зв'язки з Кремлем, можливо, допоможуть покласти край війні в Україні: "Ми багато років розумно працювали разом. Можливо, це все ще може допомогти знайти рішення шляхом переговорів, я не бачу іншого рішення".

Раніше Шредер підтримав чинного канцлера Олафа Шольца, який відмовився постачати Україні ракети Taurus.

У жовтні минулого року Шредер розповідав, що США нібито зірвали "мирні переговори" між Україною і Росією на початку повномасштабного вторгнення, а його Київ запрошував як посередника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: