Парламент Італії не зміг оголосити вотум недовіри віцепрем’єру через зв’язки його партії з РФ

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 07:16 —

У парламенті Італії провалилась спроба оголосити вотум недовіри віцепрем’єру, лідеру ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AFP.

Сальвіні витримав вотум недовіри у нижній палаті депутатів 211 голосами проти 129. Опозиція звинуватила його партію "Ліга" у тому, що вона досі офіційно не розірвала зв’язки з путінською партією "Єдина Росія".

Ліві та центристські опозиційні партії неодноразово закликали віцепрем'єра надати докази того, що його політсила розірвала угоду з "Єдиною Росією" після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Реклама:

Вотум недовіри розглядався як значною мірою символічний крок, адже коаліційний уряд прем'єрки Джорджії Мелоні контролює обидві палати парламенту.

Пропозицію про вотум недовіри Сальвіні внесла центристська опозиційна партія Azione ексміністра промисловості Карло Календи. Її також підтримали лівий "Рух 5 зірок", лівоцентристська Демократична партія та дрібніші опозиційні сили.

Італійському віцепрем’єру також закидають відмову від звинувачення Владіміра Путіна у смерті російського опозиціонера Алексєя Навального в колонії.

Крім того, Сальвіні заявляв, що російський народ мав рацію, "переобравши" Владіміра Путіна на посаді голови Росії.

Нагадаємо, що раніше Сальвіні виступав за перегляд санкцій Європейського Союзу проти РФ, а також потрапив у скандал через намір поїхати в Москву після лютого 2022 року за кошти російського посольства в Римі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: