Лідер ультраправої партії в Італії збирався поїхати в Москву за російські гроші

Неділя, 12 червня 2022, 19:10

Маттео Сальвіні, лідер ультраправої італійської партії "Ліга", був змушений виправдовуватись через те, що планував поїхати в Росію домовлятися про мир з Україною за кошти російської сторони.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

У суботу посольство Росії в Італії повідомило, що запросило Сальвіні з делегацією до Москви 29 травня і оплатило його переліт російською компанією "Аерофлот" через Стамбул. Коли поїздка була скасована, Сальвіні повернув кошти російській стороні.

"Ми не бачимо нічого незаконного в жодній із цих дій", – додали в посольстві РФ.

Маттео Сальвіні був змушений скасувати поїздку, яку він називав "місією миру", після критики з боку партнерів в італійському уряді, яких він про свої плани не повідомив.

На пресконференції в Римі минулого тижня він пояснив, що вважає зустрічі з послами різних країн частиною своєї роботи.

"Я зустрівся з українським послом (в Італії), щоб виявити солідарність, і з російським – щоб попросити про припинення вогню. Щоб зупинити війну, нам потрібно звернутися до людей у країні, де війна почалась", – пояснив політик.

Після того, як стало відомо, що поїздка Сальвіні до Москви оплачувалась Росією, його знову розкритикували.

"Це насправді серйозно. Сальвіні повинен піти у відставку, він усе частіше є джерелом сорому й хвилювання для своєї партії, союзників, правої коаліції та Італії", – заявив член правої партії "Вперед, Італіє!" Еліо Віто.

Сальвіні засудив російське вторгнення в Україну, що відзначає помітну зміну в його політичній риториці. У 2014 році італійський політик підтримав російську анексію Криму, яку західні уряди визнали незаконною.

У березні Сальвіні, відомий проросійськими поглядами, прибув у Перемишль з гуманітарною місією для українських біженців, проте його не зустріли там тепло - присоромили та подарували футболку з зображенням Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: