Кемерон закликав Європу тиснути на спікера Джонсона щодо пакета з коштами для України

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 19:42 —

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав своїх європейських колег чинити тиск на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, щоб той поставив на голосування проєкт з допомогою Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву Кемерона наводить Politico.

"Дуже важливо, щоб ми поговорили телефоном або, як у моєму випадку, особисто зустрілися зі спікером Джонсоном у Палаті представників, щоб домогтися прийняття цього законопроєкту", – сказав британський міністр.

Він переконаний, що європейські міністри закордонних справ мають відіграти в цьому реальну роль.

Реклама:

Кемерон також закликав Європу подвоїти свої зусилля, щоб досягти рівня витрат на оборону в 2% ВВП.

"Нам потрібно – особливо тим, кому не вистачає двох відсотків – зустрітися з їхніми прем'єр-міністрами і президентами і підштовхнути їх до виділення цих коштів", – сказав він.

Нагадаємо, Джонсон анонсував, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", серед яких – можливе виділення допомоги у кредит.

Перед цим голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер висловив упевненість, що допомога Україні матиме "переважну підтримку" після повернення Конгресу до роботи 9 квітня, підкресливши обіцянку Джонсона зробити фінансування України пріоритетом після канікул.

Як відомо, схвалення Конгресом США понад 60 млрд доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: