ЗМІ: У Байдена ведуть непублічні перемовини зі спікером Джонсоном для допомоги Україні

Новини — П'ятниця, 5 квітня 2024, 07:18 —

Помічники президента США Джо Байдена намагаються непублічно переконати спікера Палати представників Майка Джонсона винести на голосування пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів.

Як пише "Європейська правда", про це Politico на умовах анонімності повідомили посадовці адміністрації президента США.

За словами джерел, Білий дім підтримував контакти з офісом Джонсона щодо допомоги Україні протягом двотижневих канікул у Конгресі. Байден та його команда утрималися від агресивної атаки на спікера, щоб той мав простір для маневру через тиск на нього радикальних республіканців.

У матеріалі йдеться, що попри все своє розчарування повільними темпами роботи в Палаті представників, представники адміністрації президента сподіваються, що їхній підхід може допомогти тому, щоб Конгрес почав працювати над пакетом допомоги пізніше цього місяця.

Реклама:

Politico зазначає, що поки незрозуміло, як виглядатиме цей остаточний пакет, але основна увага Білого дому продовжує зосереджуватися на тому, щоб переконати Джонсона в нагальності надання допомоги Україні.

Кемерон закликав Європу тиснути на спікера Джонсона щодо пакета з коштами для України

Представники Білого дому стверджують, що внесення поправок до законопроєкту на підтримку Києва, який ухвалив Сенат, лише відтермінує надання допомоги, враховуючи час, необхідний для розробки проєкту та його проходження в Палаті представників, а згодом повернення зміненого законопроєкту до Сенату.

Але вони також не відкидають думки, пише видання, що Джонсону, можливо, доведеться знайти якесь пояснення, щоб внести схвалений Сенатом пакет допомоги на розгляд Палати представників і продемонструвати видимість політичної перемоги. Також Джонсон повинен бути певен, що якщо він покладатиметься на голоси демократів при ухваленні закону, це не коштуватиме йому роботи.

Раніше ЗМІ повідомили, що голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, і пізніше, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців.

Нагадаємо, Джонсон анонсував, що пакет допомоги Україні включатиме "деякі важливі нововведення", серед яких – можливе виділення допомоги у кредит.

Перед цим голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер висловив упевненість, що допомога Україні матиме "переважну підтримку" після повернення Конгресу до роботи 9 квітня, підкресливши обіцянку Джонсона зробити фінансування України пріоритетом після канікул.

Як відомо, схвалення Конгресом США понад 60 млрд доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: