Майже дві третини фінів невдоволені роботою уряду

Новини — Понеділок, 8 квітня 2024, 17:56 —

У Фінляндії 61% жителів країни вважають, що уряд прем'єр-міністра Петтері Орпо працює погано або досить погано.

Про це свідчать дані партійного барометра, проведеного компанією Verian, колишньою Kantar Public, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Рівень невдоволення виявився майже таким самим високим, як і минулої осені.

До уряду входять Коаліційна партія, "Справжні фіни", Християнські демократи та Шведська народна партія.

Реклама:

Серед прихильників Коаліційної партії 79% задоволені роботою уряду. Серед тих, хто підтримує "Справжніх фінів", відповідний показник становить 67%, а серед прихильників Християнських демократів – 56%. Однак лише 13% прихильників Шведської народної партії вважають, що уряд успішно впорався зі своєю роботою.

Невдоволення діями опозиції ще вище, ніж діями уряду. 65% тих, хто відповів, вважають, що опозиція впоралася зі своїм завданням запропонувати альтернативи політиці уряду, як мінімум, досить погано. 24% респондентів оцінюють успіхи опозиції як хороші або досить хороші.

Крім цього, в опитуванні з'ясовували інтерес виборців до майбутніх виборів до Європарламенту. Половина респондентів повідомили, що точно мають намір голосувати на виборах у червні. Минулого жовтня відповідний показник становив 44%. У 2019 році явка на виборах до Європарламенту у Фінляндії становила 42,7%.

Verian провела опитування наприкінці березня. Похибка результатів становить +/- 2,6 відсоткового пункту.

Нагадаємо, президент Фінляндії Александер Стубб вважає правильним рішення уряду тримати закритим кордон з Росією, адже воно допомогло запобігти ескалації.

Фінський уряд вирішив, що сухопутні прикордонні переходи між Фінляндією та Росією не будуть відкриті 14 квітня, коли закінчується термін поточного закриття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: