Німецький музей звільнив працівника за те, що той вивісив власну картину в галереї

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 16:11 —

Один з найбільших європейських музеїв сучасного мистецтва  – Пінакотека в німецькому Мюнхені – звільнив співробітника технічної служби після того, як було виявлено, що він повісив у галереї одну з власних картин.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

51-річний чоловік проніс свою роботу на виставку в мюнхенській Пінакотеці сучасності "в надії досягти мистецького прориву".

За посадою в музеї чоловік мав доступ до галерейного простору в неробочий час і не привернув уваги охорони, коли встановлював свою роботу розміром 60 см на 120 см у проході.

Реклама:

Про інцидент, що стався 23 лютого, стало відомо лише в понеділок. Хоча неясно, як довго картина залишалася на виставці, представник Пінакотеки сказав, що її "вікно слави", ймовірно, було коротким: "Наглядачі одразу помічають щось подібне".

Жодних подробиць про тему чи стиль картини не було надано. Пінакотека заявила, що розірвала контракт з членом своєї технічної служби і заборонила йому входити до своїх приміщень.

Поліція розслідує відносно незначне порушення: для того, щоб повісити картину, художник просвердлив два отвори в стіні галереї, через що проти нього порушили кримінальну справу за умисне пошкодження майна.

Розташована в мюнхенському музейному кварталі Кунстареал, Пінакотека сучасності була знову відкрита у 2022 році після семирічного закриття на будівельні роботи. Її постійна колекція, розділена на мистецтво, архітектуру, дизайн та роботи на папері XX та XXI століть, налічує понад 20 тисяч творів, серед яких картини Пабло Пікассо, Макса Бекмана та Пауля Клее.

Нагадаємо, Музей Ван Гога в Амстердамі відсторонив чотирьох співробітників через неналежну поведінку під час виставки, присвяченій покемонам – зокрема крадіжку колекційних карт одним із них.

А Британський музей планує оцифрувати всю свою колекцію, посилаючись на необхідність забезпечити публічний доступ до свого величезного каталогу після того, як у серпні стало відомо, що 2 000 артефактів були вкрадені або зникли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: