Політичні партії ЄС домовились про етичну поведінку на виборах до Європарламенту

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 18:18 —

Європейські політичні партії у присутності віцепрезидентки Європейської комісії Вери Юрової 9 квітня підписали Кодексу поведінки на виборах до Європарламенту 2024 року, взявши зобов'язання дотримуватися етичних та чесних методів ведення кампанії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", оголосили в Єврокомісії.

До Кодексу поведінки приєднались усі провідні політичні групи в ЄС, зокрема Альянс лібералів і демократів за Європу, Європейська партія консерваторів і реформістів, Європейська партія зелених, Європейська народна партія та Партія європейських соціалістів.

Група "Ідентичність і демократія", яка об’єднує ультраправі сили, заявила, що також приєднаються до Кодексу поведінки на виборах до Європарламенту.

Реклама:

Кодекс поведінки, як очікується, слугуватиме за взірець для політичних партій, кандидатів, ЗМІ та громадян для моніторингу етичної поведінки протягом виборчої кампанії.

ЄС просить великі онлайн-платформи вжити заходів перед виборами до Європарламенту

Приміром, одним із зобов'язань Кодексу є утримання учасників від дискримінаційних заяв та упереджень щодо конкретних груп "на основі їхньої статі, расового чи етнічного походження, релігії чи переконань, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації".

Іншим прикладом є зобов'язання партій "утримуватися від розміщення політичної реклами, спонсорованої незадекларованими групами інтересів, або іншим чином залучати посередників для розміщення агітаційних повідомлень без зазначення авторства".

Раніше Єврокомісія закликала великі онлайн-платформи вжити заходів перед виборами до Європарламенту, щоб протидіяти поширенню неправдивої інформації і скоординованій роботі мереж ботів.

Своєю чергою в НАТО закликають бути готовими до активізації російських кібератак і кампаній дезінформації у спробах вплинути на європейські вибори та забезпечити кращі результати політсилам, більш вигідним для Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: