Голова МВС Німеччини: Ми маємо прискорити депортацію злочинців

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 18:35 —

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер пообіцяла боротися зі зростанням рівня злочинності в країні, зокрема шляхом спрощення процедури депортації людей ненімецького походження.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Фезер коментувала дані, що свідчать про зростання загальної злочинності на 5,5% минулого року і збільшення на 13,5% кількості підозрюваних з іноземним походженням. За її словами, ФРН повинна поліпшити інтеграцію і прискорити депортацію.

"Іноземні правопорушники повинні залишати Німеччину набагато швидше. Суворі правила депортації, які ми створили, повинні тепер застосовуватися. Той, хто не дотримується правил, повинен піти", – сказала міністерка.

Реклама:

Опозиційні партії Німеччини – як більш помірковані консерватори, так і ультраправа "Альтернатива для Німеччини" – на тлі оприлюдненої статистики закликали до жорсткішої міграційної політики, зокрема посилення прикордонного контролю і збільшення кількості депортацій.

Зазначимо, що кількість нових заяв про надання притулку в Німеччині значно скоротилася в першому кварталі 2024 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У країнах ЄС загалом за 2023 рік оформили заявки на притулок понад мільйон громадян третіх країн – на 20% більше, ніж у 2022 році, але все ще менше, ніж на піку міграційної кризи під час війни у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: