Конгресвумен Грін ініціює відставку спікера Палати представників наступного тижня

Новини — Середа, 1 травня 2024, 18:43 —

Членкиня Палати представників США республіканка Марджорі Тейлор Грін заявила про наміри наступного тижня ініціювати голосування щодо відставки спікера Майка Джонсона, якого звинувачує у "змові" з Демократичною партією.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Hill.

На брифінгу перед Капітолієм 1 травня Грін заявила, що після обрання спікером Джонсон "став людиною, яку ніхто з нас не впізнає".

"У нас не буде більшості в Палаті представників, якщо ми залишимо Майка Джонсона (на посаді спікера. – Ред.)", – вважає вона.

Реклама:

Однопартієць Грін Томас Массі – один із двох республіканців, які публічно підтримали відставку спікера – визнав, що ця ініціатива, найімовірніше, зазнає поразки в залі засідань, позаяк демократи в Палаті вже пообіцяли підтримати Джонсона.

Демократи у Палаті представників підтвердили, що не підтримають відставку спікера Джонсона

"Якщо це голосування провалиться і вся фракція, весь Конгрес підтримає "однопартійний лад", дозвольте мені сказати вам дещо: це не поразка, це перемога американського народу, тому що це список імен", – сказала Грін, маючи на увазі перелік республіканців, які не підтримають відставки Джонсона.

Сам спікер напередодні різко розкритикував конгресвумен, заявивши, що вона не "доводить, що є" серйозним законодавцем. Після пресконференції Грін Джонсон назвав ініціювання відставки "хибним для республіканської фракції, хибним для інституції і неправильним для країни".

Як відомо, спікер Джонсон поставив на голосування пакет законодавства з допомогою для України попри погрози Марджорі Тейлор Грін винести на голосування питання про його відставку. Під час розгляду проєкту вона подала низку ідіотських правок до закону про допомогу Україні.

Читайте також: За Трампа, Путіна і теорії змови: все про Марджорі Тейлор Грін, противницю України у Конгресі США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: