В Угорщині затримали капітана судна-учасника смертельної аварії на Дунаї

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 14:45 —

В Угорщині взяли під варту капітана круїзного судна, яке, ймовірно, було другим учасником смертельної аварії на Дунаї ввечері у суботу, внаслідок якої могли загинути до семи осіб.

Про це повідомляє угорське Telex, пише "Європейська правда".

Проти капітана круїзного судна, яке вважають другим учасником аварії і яке пішло з місця події, відкрили провадження за фактом ненадання допомоги у загрозливій для життя ситуації. 

За висновками поліції, капітан після зіткнення судна з меншим моторним човном не задіяв рятувальний протокол і не зупинився. 

Реклама:

Йдеться про круїзний корабель Heidelberg, який після інциденту став на причал у місті Комаром. Журналісти на місці дізналися, що поліція опитує усіх пасажирів судна і їм доведеться залишатися там до завершення збору даних, що може тривати протягом всього дня. 

У носовій частині судна помітні механічні пошкодження від удару.

За даними журналістів, капітан – угорець родом зі Словаччини, він мав понад 35 років досвіду судноплавства на Дунаї і йому залишався лише рік до пенсії.

Капітан моторного човна, ймовірно, також припустився помилки, оскільки у разі перебування на шляху курсування великих суден мав би помітити більше судно і дати йому дорогу.

Нагадаємо, за даними поліції, на борту затонулого моторного човна було загалом вісім осіб. На цей час відомо про одного врятованого і двох загиблих, решту п’ять вже не сподіваються знайти живими. У пошуковій операції на Дунаї задіяні сотні людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: