Шольц із затримкою, але все ж поспівчував уряду Ірану після загибелі топпосадовців

Новини — Середа, 22 травня 2024, 07:08 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок висловив співчуття Ірану у зв'язку із загибеллю президента Ібрагіма Раїсі в авіакатастрофі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AFP.

"Ми висловлюємо співчуття уряду Ісламської Республіки Іран і сім'ям загиблих в авіакатастрофі", – сказав Шольц у посланні, адресованому віцепрезиденту Ірану Мохаммаду Мохберу.

Раїсі, міністр закордонних справ Хусейн Амір-Абдоллахіан і ще семеро людей загинули, коли їхній гелікоптер впав у тумані у віддаленому районі на північному заході Ірану в неділю.

Реклама:

Кілька західних країн, включно зі Сполученими Штатами, висловили свої співчуття. Але більшість висловили свої співчуття через міністерства закордонних справ.

Президент Європейської ради Шарль Мішель викликав обурення політиків і народних обранців у соціальних мережах через повідомлення від імені ЄС про співчуття.

А глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз "висловлює співчуття у зв'язку із загибеллю президента Ісламської Республіки Іран Ібрагіма Раїсі, міністра закордонних справ Хусейна Аміра-Абдоллахіана та інших іранських посадовців у трагічній катастрофі гелікоптера в неділю". 

У Єврокомісії назвали "нормальною дипломатичною практикою" виловлення співчуттів.

Іран підтримує Росію у її загарбницькій війні проти України, надаючи, серед іншого, безпілотники-камікадзе, якими РФ проводить щоденні повітряні атаки.

Іранські посадовці перебувають у санкційних списках держав Заходу за надання військової підтримки РФ, а також – за придушення насильницьких протестів та порушення верховенства права в країні.

Читайте також: Під прикриттям "гуманізму". Як політики ЄС та НАТО зганьбилися після смерті президента Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: