"Будуть дронові війська": Міністр оборони Польщі розповів про найбільше в історії зміцнення кордону

Новини — Субота, 25 травня 2024, 15:20 —

Віцепрем’єр і міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш анонсував найбільше в історії зміцнення східного кордону країни, а також створення нового виду військ – безпілотних.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Владислав Косіняк-Камиш розповів про заплановане укріплення східного кордону Польщі в рамках проєкту "Щит Схід" під час церемонії присяги солдатів та святкування 11-ї Малопольської бригади територіальної оборони в Лимановій.

"Це буде Балтійська лінія спільно з балтійськими країнами – Литвою, Латвією і Естонією. Це буде найбільша в історії операція зі зміцнення нашої безпеки на східному кордоні", – сказав глава Міноборони.

Реклама:

Він додав, що це будуть фортифікаційні споруди, але, перш за все, найсучасніша техніка.

"Ми створюємо дронові війська. Безпілотники, повітряні, наземні, надводні та підводні у кожному підрозділі, у кожному виді збройних сил будуть присутні. Особлива увага буде приділена системам протидії безпілотникам, системам спостереження, системам радіолокації у східній частині нашої країни", – сказав Косіняк-Камиш.

Міністр також розповів, серед іншого, про додаткові ресурси для боротьби з гібридними атаками.

"Два мільярди злотих, які ми спрямовуємо на ці цілі, призначені для посилення безпеки солдата Війська Польського в операціях, що проводяться проти диверсійних дій проти польської держави, включаючи атаки в кіберпросторі", – сказав міністр національної оборони.

Як він підкреслив, стратегія будівництва укріплень в рамках проєкту "Щит Схід" буде оголошена в понеділок.

Нагадаємо, переважна більшість поляків підтримують заходи з посилення кордонів з Росією і Білоруссю.

Прем'єр-міністр Дональд Туск оголосив 18 травня, що на зміцнення східного кордону Польщі буде виділено 10 мільярдів злотих. Елементом зміцнення кордону має стати створення системи укріплень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: