Боррель про удари РФ по Харкову: Це доводить, що потреба в ППО є нагальною для України

Новини — Неділя, 26 травня 2024, 14:51 —

Високий представник зі спільної зовнішньої політики та політики безпеки Європейського Союзу Жозеп Боррель відреагував на удари російських військ по Харкову із десятками загиблих і постраждалих.

Про це Боррель написав у X (Twitter), повідомляє "Європейська правда".

Топдипломат ЄС зазначив, що усі винні у цих та інших російських воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

Він додав, що найрішучішим чином засуджує ці удари.

Реклама:

"Ці систематичні злочини Росії проти цивільного населення та цивільної інфраструктури ще раз підкреслюють необхідність для Європи терміново посилити підтримку протиповітряної оборони: вона рятує життя і захищає українські міста", – підкреслив він.

Нагадаємо, російські війська у суботу вдень вдарили по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові. Кількість загиблих внаслідок російських авіаударів по будівельному гіпермаркету у Харкові 25 травня зросла до 14.

Після 19 години 25 травня росіяни завдали чергового удару по центру Харкова влучивши в район щільної житлової забудови. Напередодні було відомо про 18 постраждалих, серед яких 13-річний хлопець.

Міністр закордонних справ Чехії раніше заявив, що це наочна демонстрація того, як Росія "хоче миру".

Президент України Володимир Зеленський у неділю оприлюднив відеозвернення із закликом до світових лідерів, зокрема США і Китаю, приїхати на саміт миру у Швейцарії. Відео записали у знищеній російським ударом типографії у Харкові. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: