У Грузії пройшла нова масштабна акція протесту проти закону про "іноагентів"

Відео, фото
Новини — Понеділок, 27 травня 2024, 08:18 —

У неділю в Тбілісі пройшов масштабний Марш свободи до Дня незалежності Грузії, під час якого протестували проти ухвалення закону про "іноагентів".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання SOVA.

Учасники акції з прапорами Грузії та Євросоюзу попрямували від будівлі філармонії до Парку Ваке, який розташований у центрі столиці.

Реклама:

У ході взяли участь студенти, викладачі, політики, представники НУО, а також представники культури та інших сфер.

Президентка Грузії у день незалежності заявила, що майбутні вибори будуть визначальними

Демонстранти запалили ліхтарики на мобільних телефонах і скандували: "Ні – російському закону!" та "Ні – російському режиму!".

 
SOVA

Учасники маршу виступили проти законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу", а також заявили, що подолання вето президента Грузії, накладене на законопроєкт 18 травня, відокремить Грузію від Європи.

Нагадаємо, ввечері 24 травня у Тбілісі відбувся масштабний протест проти ухвалення закону про "іноагентів" та надмірного застосування сили поліцією. Президентка ветувала закон, але парламент може подолати її вето.

Венеційська комісія Ради Європи у терміновому висновку, опублікованому 21 травня, "наполегливо рекомендувала" Грузії скасувати закон у нинішньому вигляді. Але партія влади Грузії відкинула розгромний висновок "Венеційки" та  пообіцяла завершити ухвалення закону в найближчі тижні.

Минулого тижня США оголосили про запровадження візових обмежень щодо Грузії, які стосуватимуться осіб, відповідальних за підрив демократії у країні. Партія влади обурилася та назвала це "шантажем, що не відповідає духу стратегічного партнерства".

Читайте також: Росія виграє Грузію. Як ЄС та США втрачають вплив на Тбілісі та чи реально це розвернути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: