Німеччина передасть Молдові додаткові БТР і системи для боротьби з дронами

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 13:58 —

Німеччина надасть Молдові ще 14 бронетранспортерів "Піранья-3 H", а також системи протиповітряної оборони для боротьби з безпілотниками. 

Про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, який 31 травня прибув до Молдови з візитом, пише "Європейська правда" з посиланням на молдовське видання Newsmaker.

Пісторіус підкреслив, що Німеччина підтримує Молдову у зміцненні її обороноздатності.

"Хочу зазначити, що Німеччина, серед іншого, профінансує закупівлю ще 14 бронетранспортерів "Піранья" на додаток до тих 19, які вже поставили в Молдову", – повідомив глава Міноборони Німеччини. 

Реклама:

"Ми також підтримуємо вас у галузі протиповітряної оборони, у боротьбі з безпілотниками. Обладнання для цього, найімовірніше, буде поставлено наступного року", – додав він.

Пісторіус підкреслив, що Німеччина наступного року поставить обладнання протиповітряної оборони саме для боротьби з безпілотниками.

"Про великі системи ППО ми поки що не говоримо. Вони зараз потрібні Україні", – сказав очільник німецького оборонного відомства.

Напередодні міністр оборони Німеччини прибув із неоголошеним візитом в Одесу, де заявив про підготовку чергового пакета військової допомоги Україні на суму 500 млн євро.

До нього увійдуть велика кількість ракет для систем ППО середньої дальності Iris-T SLM і менша кількість – для систем меншої дальності SLS.

31 травня уряд Німеччини офіційно підтвердив, що дозволяє Україні використовувати надану німецьку зброю для ударів по військових об’єктах на території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: