Генштаб Естонії: Росія не зменшила темп наступальних дій в Україні

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 18:17 —

Заступник голови Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла стверджує, що Росія не зменшила загальний темп бойових дій в Україні і намагатиметься утримувати ініціативу доти, доки вікно можливостей не буде повністю закрите.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

На пресконференції в Міністерстві оборони Естонії у п'ятницю Вендла зазначив, що російські збройні сили, попри спроби наступу, не досягли значного прогресу на більшості напрямків протягом останніх тижнів.

За його словами, на півночі Харківщини сили Росії ще більше знизили темпи операцій та зосередились на створенні буферної зони на півночі міста Вовчанськ. Україна намагається повернути ініціативу, але Росія продовжить перекидати туди додаткові війська.

Реклама:
Розвідка Британії: Втрати Росії у війні досягли 500 тисяч осіб

Найбільш інтенсивні бойові дії тривають на Донецькому напрямку, де росіяни, за словами представника естонського Генштабу, змогли "дещо розширити територію під своїм контролем за рахунок невеликих тактичних просувань".

"Незважаючи на високий фронтовий тиск, оборона України була відносно ефективною, і Збройні сили Російської Федерації фактично не досягли цілей оперативного рівня на цьому фронті",  – додав він.

На південному фронті, за оцінкою естонського Генштабу, змін не відбулося. Україна продовжує утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

На початку травня Вендла зазначав, що Росія посилила інтенсивність своїх атак в Україні, намагаючись захопити більше території до того, як в Україну прибуде військова допомога від США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: