ЗМІ: В Іспанії чотирьох лоукостерів оштрафують на 150 млн євро за cуперечливі практики

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 19:48 —

В Іспанії чотирьом авіалініям-лоукостерам невдовзі оголосять вимогу сплатити штраф обсягом понад 150 млн євро за суперечливу політику стягування додаткової плати за деякі базові послуги.

Як повідомляє "Європейська правда", першим інформацію з посиланням на свої джерела опублікувало Cadena SER, а за ним інші видання, зокрема El Pais.

Іспанське Міністерство у справах споживачів після року розгляду питання нібито вже вирішило оштрафувати на понад 150 млн євро ірландську Ryanair, британську EasyJet та своїх лоукостерів Volotea і Vueling, що, схоже, є найбільшим з іспанських прецедентів штрафів проти бізнесу за недоброчесні практики щодо клієнтів.

Йдеться, зокрема, про вимогу додатково оплачувати багаж, який пасажир хоче взяти з собою як додаткову ручну поклажу, додатково платити за вибір місця, коли йдеться про квитки для кількох людей, з якими діти чи особа, що потребує супроводу; за вимогу роздруковувати квиток і стягувати плату за друк на місці.   

Реклама:

Якщо рішення справді буде ухвалене, авіакомпанії зможуть оскаржити його спершу перед відомством, потім у суді. 

Нагадаємо, у березні 2024 року Франція оштрафувала Google на €250 млн через суперечку з видавцями новин, а TikTok в Італії оштрафували на 10 млн євро за недостатній захист неповнолітніх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: