Угорщина побачила "позитивні ознаки" у переговорах з Україною щодо прав меншин

Новини — Вівторок, 7 травня 2024, 11:21 —

Державний секретар закордонних справ Угорщини Трістан Азбей заявив, що в останні тижні стали помітні "позитивні ознаки" щодо виконання Україною угорських вимог про права нацменшин.

Про це Азбей сказав, прибувши на зустріч міністрів закордонних справ в Брюсселі у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

Азбей нагадав, що Угорщина вимагає від українського керівництва повного відновлення прав угорської меншини в Україні, "які порушувались чи були зменшені щонайменше з 2015 року".

"Ми вимагаємо відновлення мовних і освітніх прав у щоденному житті угорської меншини. Це те, про що ми говоримо з Україною роками. В останні тижні ми помітили деякі позитивні ознаки. Але необхідно ще якийсь час зачекати, перш ніж усі вимоги щодо прав меншин будуть виконані", – сказав представник угорського МЗС.

Реклама:

Нагадаємо, голова Офісу президента Андрій Єрмак 3 травня повідомив про телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто "в межах постійного діалогу".

Єрмак і Сійярто "обговорили ключові питання українсько-угорських відносин" та запланували "подальші кроки для розвитку співпраці".

Наприкінці квітня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повторив, що Угорщина не відступає від своєї ключової вимоги для зустрічі Віктора Орбана і Володимира Зеленського – відновлення всіх прав угорської меншини, які та мала у 2015 році.

Читайте також про те, які вимоги висунула Угорщина Україні і чи реально їх виконати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: