Зливи, які залили польську Сілезію, були найсильнішими за пів століття

фото
Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 12:50 —

Мер польського міста Бєльсько-Бяла, яке серйозно підтопило внаслідок нічної зливи, каже, що це були найсильніші опади за останні 50 років.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Мер Ярослав Клімашевський заявив, що подібної зливи у місті не бачили з 1972 року, тобто більш як пів століття. Метеостанція у місті з вечора до ранку зафіксувала майже 100 мм опадів на квадратний метр. 

"Ми готуємося до того, що ситуація погіршиться, з огляду на прогноз погоди", – зазначив він.

Реклама:

За словами мера, поки загрози для критичної інфраструктури міста немає. Проте тепер у місті оголосили попередження через ризик підйому води, адміністрація визначає зони ризику і місця для евакуації на випадок, якщо ситуація почне розвиватись за гіршим сценарієм. 

 
Jarek Praszkiewicz / PAP

Пожежно-рятувальна служба здійснила вже майже 1000 виїздів, на підмогу місцевим рятувальникам прямують колеги з сусідніх районів. 

У місті залишаються затопленими залізничний вокзал, автопарк і навіть будівля прокуратури, де постраждали документи. Всього підтоплені кілька десятків будівель, але масштабна евакуація не знадобилася. 

 
Jarek Praszkiewicz / PAP

Нагадаємо, потужні зливи накрили регіон вночі 4 червня. На ранок у деяких кварталах міста рівень води на вулицях сягав 1 метра.

Тим часом на півдні Німеччини продовжують боротися з наслідками повеней, що почалися після дуже інтенсивних дощів минулої п’ятниці. Пік повені майже минув, рівень води надалі має спадати. Через негоду загинули щонайменш четверо людей

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: