Член наглядової ради молдовської дочки "Газпрому" каже, що донатить зарплату на ЗСУ

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 16:36 —

Член наглядової ради молдовської компанії "Молдовагаз", фактично підконтрольної "Газпрому", Серджіу Тофілат заявив, що передає половину заробітної плати на підтримку Збройних Сил України.

Таке він заявив в етері телеканалу Realitatea Live, повідомляє "Європейська правда".

Тофілат розповів, що клопотав молдовську та російську сторони, які затверджують розмір зарплати наглядової ради, зменшити її, позаяк її рівень на 30-35% був вищий, ніж у сусідній Румунії для аналогічної посади.

"Я так само попередив російську сторону, що якщо вони не підтримають пропозицію скоротити зарплати, то я половину своєї зарплати віддам на фінансування української армії. І я свого слова дотримаю", – додав він.

Реклама:
Як Молдова готується відключити газ Придністров'ю та що станеться з регіоном

На уточнювальне запитання, скільки грошей Тофілат перерахував на потреби ЗСУ, він відповів, що за дев'ять місяців роботи в "Молдовагазі" назбиралася сума в 540 тисяч леїв (майже 1,2 мільйона гривень).

На запитання, чому саме він вирішив передавати кошти на підтримку ЗСУ, член наглядової ради "Молдовагаз" відповів: "Тому що українська армія захищає як незалежність України, так і незалежність нашої країни".

"Завдяки їм у нас тут спокійно, не бомблять і не вбивають, тому я вважаю за належне підтримати армію України", – додав Тофілат.

Серджіу Тофілат – молдовський політик та експерт, один із найавторитетніших публічних фахівців Молдови у питанні енергетики, раніше був радником нинішньої президентки Маї Санду.

Минулого року "ЄвроПравда" поговорила з Тофілатом про те, як Молдова намагається досягти енергетичної незалежності від Росії та що робити з невизнаним Придністров'ям: "У 2025 ми відключимо 'незалежність' Придністров’я за несплату. Якщо Москва не зробить це раніше".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: