Більшість угорців, і прихильники Орбана теж, підтримують членство в ЄС

опитування
Новини — Середа, 5 червня 2024, 21:58 —

Переважна більшість населення Угорщини виступає за членство країни в Європейському Союзі попри твердження влади, що Будапешт "перебуває у стані війни" з Брюсселем.

Про це свідчить опитування агенції Medián на замовлення порталу Telex, повідомляє "Європейська правда".

Загалом серед угорців 51% населення повністю підтримує членство країни в ЄС, ще 32% – частково підтримують. Повністю проти членства Угорщини в ЄС налаштовані лише 3% опитаних і ще 9% – частково проти.

Найменшу підтримку перебуванню Угорщини в ЄС висловили виборці партії влади "Фідес", але й там вона все одно переважає: 27% "повністю підтримують" членство, ще 46% – радше підтримують.

Реклама:

Також найнижчий рівень підтримки євроінтеграції виявили серед угорських респондентів із неповною середньою освітою, але й там відносна більшість – за членство в ЄС.

Орбан про членство Угорщини в ЄС: "Мамо, не того коня я хотів"

Серед переваг членства в Євросоюзі жителі Угорщини найчастіше називали вільні подорожі та можливості для молоді (69% і 66% визначили їх як "дуже корисні", 17% і 18% – "частково корисні", відповідно).

Інвестиції з фондів ЄС вважають дуже корисними 47%, а частково корисними – 19% респондентів. Цей чинник – а точніше, інвестиції ЄС неподалік місця проживання – є найбільш важливим для виборців "Фідес".

Нагадаємо, у минулому угорський прем'єр Віктор Орбан порівнював членство Угорщини в ЄС з радянською окупацією. Він також заявляв, що його метою на євровиборах є "окупувати Брюссель".

Нещодавно Бельгія, яка наразі головує в Раді ЄС на ротаційній основі, закликала уряди країн Євросоюзу розглянути можливість розпочати процедуру позбавлення Угорщини, яка перебирає на себе головування наступного місяця, права голосу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: