У водах Ла-Маншу врятували близько 80 мігрантів, які намагались дістатись Британії

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 15:43 —

Близько 80 мігрантів були врятовані у водах Ла-Маншу британською владою в четвер після інциденту з невеликим човном, який плив з Франції.

Про це повідомляє AP, пише "Європейська правда".

Берегова охорона підтвердила, що після інциденту підняла в повітря два вертольоти, а Королівська національна рятувальна служба направила рятувальні човни.

"Пошуки завершилися, всі люди знайдені і повернулися на сушу", – заявив представник берегової охорони.

Реклама:

Загальна кількість перетинів через Ла-Манш за рік вже склала 10 779. Це на 42% більше, ніж було зафіксовано на цей час минулого року, і на 8% більше, ніж у 2022 році.

Нагадаємо, у квітні парламент Британії ухвалив скоригований закон щодо депортації шукачів притулку до Руанди, що має на меті знизити мотивацію мігрантів з ризиком для життя намагатись потрапити у Британію на невеликих човнах через Ла-Манш.

Минулого року план визнав незаконним британський Верховний суд, після чого уряди Британії та Руанди підписали новий договір із певними гарантіями безпеки для мігрантів.

"Зупинити човни" було однією з ключових прем'єрських обіцянок Ріші Сунака, проте є чимало критиків ухваленого рішення. Сусідня Ірландія нарікає на ефект від ухвалення закону, заявивши, що до них через Північну Ірландію їдуть мігранти, які побоюються депортації зі Сполученого Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: