ЗМІ: Росія перехопила сигнал дитячого телеканалу в Європі й транслювала пропаганду

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 20:12 —

Європейські супутникові компанії останні кілька місяців повідомляють про спроби перехоплення телевізійного сигналу з боку Росії, що призводить до переривання мовлення і трансляції пропаганди для дітей.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації Bloomberg.

Із середини березня про втручання в роботу сигналу трьох супутників повідомляв французький оператор Eutelsat SA. Перебої в роботі, за словами співрозмовника Bloomberg, тривали щонайменше до кінця травня.

Двічі у березні й квітні внаслідок перехоплення сигналу на дитячому телеканалі BabyTV компанії Walt Disney транслювали військові відеоролики російською мовою. Як наслідок, нідерландський кабельний оператор Ziggo вилучив BabyTV зі своєї пропозиції до початку травня.

Реклама:

"Перешкоди були чітко ідентифіковані як такі, що надходять з великих наземних станцій, і тому повинні бути зафіксовані і відстежуватися владою Російської Федерації", – йдеться в листі французького Національного агентства з радіочастот.

Країни Балтії попереджають про ризик катастроф через глушіння GPS з боку РФ

Супутники Eutelsat – не єдині, які стали мішенню російського втручання. Про нього повідомляли в Україні та Португалії, а Швеція, Нідерланди та Люксембург подали скарги, подібні до французької.

Представник Міжнародного союзу електрозв'язку – агентства ООН, яке координує глобальний розподіл радіочастот і супутникових орбіт, – заявив Bloomberg, що звіти будуть обговорюватися на наступному засіданні його ради 24-28 червня.

У Eutelsat Group агентству підтвердили "навмисні радіочастотні перешкоди з боку зовнішніх джерел, які мали періодичний вплив на деякі послуги", але від уточнень відмовились.

На тлі повномасштабного вторгнення в Україну Росія намагається вивести з ладу різні європейські системи зв'язку, випробовуючи готовність Європейського Союзу і НАТО.

У квітні Естонія і Фінляндія звинуватили Москву в глушінні сигналів GPS, порушенні польотів і морського руху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: