1 серпня 2014

Статті
Візова лихоманка. Зворотній бік
Схоже, що проблема з отриманням польської візи прийшла в українську реальність "всерйоз і надовго". Якщо навіть у вересні (після пори відпусток) настане тимчасове полегшення, то взимку на нас чекає ще один виток спіралі, а далі ще один, ще серйозніший – з травня 2015 року.
Державна допомога бізнесу. Досвід Литви для України
Литва від початку запроваджувала європейську модель моніторингу і контролю за державною допомогою бізнесу. Такі зміни дали литовському бізнесу нові прозорі правила розвитку конкуренції. Підприємці отримали впевненість, що всі грають за чесними правилами і ніхто не отримує переваги за рахунок державного бюджету.
Новини
23:16
Росія заборонить в себе українські моркву та буряк
Заборону такого імпорту в Россільгоспнагляді пояснили регулярним виявленням в українських коренеплодах картопляної нематоди.
17:25
Україна в липні скоротила імпорт газу з Угорщини вдвічі
Україна в липні 2014 року скоротила імпорт природного газу з Угорщини порівняно з попереднім місяцем удвічі - до 101,2 млн кубометрів з 210,7 млн кубометрів.
17:09
Слiдчi з Нiдерландiв та Австралiї розпочали роботу на мiсцi аварiї "Боїнга" в Українi
Група iз 70 мiжнародних слiдчих iз Нiдерландiв та Австралiї розпочала пошуковi роботи на мiсцi аварiї авiалайнера "Боїнг-777" Malaysia Airlines у селi Грабове в Українi.
16:52
ЄС намалював санкції проти Росії. Інфографіка
Європейська служба зовнішніх справ поширила інфографіку про всі останні санкції ЄС проти Росії.
16:37
ФотоПоляки відбиваються яблуками від Путіна
В Польщі розпочався масовий флешмоб під назвою "їж яблука". В такий спосіб поляки висловлюють протест Росії за впроваджене ембарго на їхні фрукти.
15:49
Провідний світовий індексний провайдер завів індекси без Росії
Провідний світовий індексний провайдер MSCI запустив ряд нових індексів, які не включають Росію, щоб дозволити інвесторам уникнути вкладень в країну, на яку поширені санкції США і ЄС.
15:21
Варшава незадоволена російським ембарго на фрукти. Дехто звинувачує Майдан
Міністр сільського господарства Польщі Марек Савіцький та глава профспілки садівників Польщі незадоволені тим, що Росія запровадила ембарго на польські фрукти та овочі, і звинувачують у цьому депутатів сейму, які підтримували українців під час Євромайдану в Києві.
14:39
ЄС компенсує Молдові втрату російського ринку
На цей рік Євросоюз прийняв рішення подвоїти безмитні експортні квоти, узгоджені у відповідності з Угодою про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: на яблука - з 40 тис. до 80 тис. тонн, на сливи - з 10 тис. до 20 тис. тонн, на виноград - з 10 тис. до 20 тис. тонн.
14:29
Депутат Бундестагу закликав Путіна "злізти з пальми на землю"
Політик з очолюваної Ангелою Меркель партії ХДС Карл-Георг Веллман в ефірі німецького телебачення ARD порадив президенту Росії Володимиру Путіну "злізти з пальми на землю".
14:17
Королівський банк Шотландії обмежив кредитування в Росії
Частково націоналізований британський кредитор Королівський банк Шотландії заявив у п'ятницю про накладення обмежень на кредитування в Росії після подій в Україні.
12:42
Відтік капіталу з акцій РФ продовжився і склав $33 млн - експерти
Відтік капіталу з фондів, орієнтованих на акції РФ, з 24 по 30 липня 2014 року продовжився і склав близько $33 млн проти відтоку $172 млн тижнем раніше, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR).
12:21
Санкції проти Росії можуть знизити видобуток нафти в Сибіру - Fitch
Аналітики Fitch відзначають, що в середньостроковій перспективі такі заходи також, ймовірно, призведуть до відкладення низки більш масштабних російських проектів, зокрема на арктичному шельфі.
11:17
Росія заборонить ввезення цибулі з України
Россільгоспнагляд наступного тижня може ввести обмеження на ввезення цибулі з України на територію Росії, повідомив РІА "Новости" помічник керівника відомства Олексій Алексєєнко.
11:14
Штаб американських військ в Європі очолив німецький генерал
Новопризначений німецький генерал вже почав отримувати перші звіти від підлеглих, однак повністю вступить на посаду 4 серпня.
11:10
Сім'я Усами Бен Ладена купила історичні італійські мармурові кар'єри
Сім'я Усами бен Ладена стала найбільшим акціонером італійської фірми, яка розробляє кар'єри цінного білого каррарського мармуру Тоскани, котрий використовували ще римські імператори.
10:42
Наслідки санкцій: Польща втратить 0,6% ВВП
Внаслідок запроваджених ЄС санкцій проти Росії та заборони імпорту польських товарів до Росії Польща може втрати 0,6% ВВП.
10:40
Росія з 30 серпня підвищить мита на молдавські товари
До товарів, на які поширюються ввізні мита, належать, зокрема, м'ясо, овочі, фрукти, зернові культури, цукор, солодове пиво, виноградне вино, спиртні напої.
10:24
Росія може вжити заходів для скасування нових санкцій - Білий дім
Влада РФ може піти на деякі кроки, які б призвели до скасування введених санкцій США і ЄС, заявив у четвер представник Білого дому Джош Ернест.
10:20
ДоповненоРосія заборонила ввезення з України кукурудзяної крупи, соняшнику та соєвих бобів
Зокрема, Россільгоспнагляд заявляє про виявлення в українській рослинній продукції карантинних для Росії бур'янів: ценхруса малоквіткового, амброзії полинолистої і череди волосистої.
10:09
Єврокомісар Етінґер не боїться, що Росія перекриє газ ЄС - ЗМІ
Єврокомісар з питань енергетики Ґюнтер Етінґер спокійно відреагував на погрози з боку Росії підвищити ціни на енергоресурси у відповідь на запровадження Євросоюзом економічних санкцій проти РФ.
10:06
Співробітники місії ЄС евакуйовані з Лівії з міркувань безпеки
Євросоюз перевіз персонал свого представництва в Тріполі в сусідній Туніс через погіршення ситуації з безпекою в Лівії.
10:03
ЄК, МЗС і МВС Польщі допомогли закупити 2 тис. бронежилетів і касок - Чеботар
09:56
Україна заповнила обсяг тарифної квоти на постачання кукурудзи в ЄС
Згідно з повідомленням, видача імпортних ліцензій на продукцію з кодом 09.4308 після 25 липня припиняється у зв'язку з заповненням обсягів квоти по цій групі товарів.
09:51
Євросоюз закликає треті країни вжити санкції проти РФ
Рада ЄС у своїй постанові від 31 липня з метою найбільшого тиску на Росію у зв'язку з українською кризою звернулася до третіх країн із закликом у свою чергу прийняти санкції щодо Москви.
09:44
Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Нідерландами і Австралією
Президент України Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Австралією про направлення австралійського персоналу до України для розслідування обставин падіння літака Malaysia Airlines і з Нідерландами про міжнародну місію захисту.
09:43
Швейцарія не хоче приєднуватися до санкцій ЄС відносно Росії - посол
"Ні, поки у нас є рішення уряду, прийняте навесні, в якому говориться, що Швейцарія як нейтральна країна не слідуватиме санкціям, але в той же час не дозволить використовувати свою територію для обходу санкцій особами, які перебувають під їхньою дією. В даний час жодних санкцій проти Росії і російських осіб не приймається", - сказав глава швейцарської дипмісії в Москві.
09:08
В короткостроковій перспективі санкції не вплинуть на Росію - звіт Moody's
Однак санкції підсилюють поступовий економічний спад країни, який може призвести до підриву кредитоспроможності в різних секторах економіки.
08:40
Польща офіційно висунула Сікорського на посаду Ештон
Прем'єр-міністр Дональд Туск запропонував Євросоюзу призначити главу МЗС Польщі Радослава Сікорського керівником європейської дипломатії. "Для ПіС (опозиційна партія Качинського) Сікорський є надто м'яким щодо Росії. Для політиків з ЄС він - надто жорсткий. Для всіх він - компетентний. Тобто - саме такий як треба", - прокоментував Туск кандидатуру.