8 жовтня 2014

Статті
Експорт молока в ЄС можливий, але є зауваження
Делегація ЄС завершила перевірку українських молочних підприємств. Самі підприємці та урядовці стверджують про позитивні результати перевірки, що дозволить почати експорт вже наступного року. У представництві ЄС наголошують на зауваженнях, без виправлення яких отримання дозволу на експорт неможливе.
Колонки
Нотатки з осінньої сесії ПАРЄ
Багато хто в ПАРЄ, називаючи речі своїми іменами, каже про інтервенцію Росії... На даному етапі асамблея розділилася на дві великі групи: прихильників позбавлення Росії голосу та тих, хто шукає шляхи повернення до діалогу з РФ... Я пропоную: давайте об'єднаємося проти зовнішнього ворога.
Новини
22:18
Київ уникнув дефолту
КМДА встигла погасити внутрішні облігації міста на суму 1,125 млрд грн, не доводячи справу до дефолту.
18:40
Клімкін: для НАТО важливо не допустити виборів на окупованому Донбасі
18:37
США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі безпеки
Ці кошти надійдуть на додаток до вже оголошених раніше 70 мільйонів доларів безпекової допомоги.
17:49
Глава МЗС Польщі: Перспектива членства України в ЄС є реальною
"Перспектива членства в ЄС є реальною, але прогрес на цьому шляху залежить в основному від самої України. На відміну від цього, вступ Києва до НАТО поки не розглядається", - відзначив він.
17:41
МЗС: пільговий режим торгівлі України з ЄС блокують друзі Росії
Міністерство закордонних справ України вважає абсурдом блокування проросійськими партійними групами в Європаламенті питання пролонгації режиму автономних торговельних преференцій ЄС для України.
17:04
оновлено документомЄС КОМПЕНСУЄ ВИТРАТИ в разі затримки з обнуленням мит для України
"Будь-які можливі переривання (у застосування пільгового режиму торгівлі) будуть дуже обмежені у часі і, в разі потреби, буде забезпечене їх ретроактивне застосування", - заявив співрозмовник ЄвроПравди.
17:01
МЗС Швеції: позиція країни щодо Палестини має спровокувати дискусію в ЄС
Швеція має надію, що її намір визнати Палестинську державу "спровокує дискусію з цього питання в ЄС", заявила міністр закордонних справ королівства Маргот Вальстрьом.
16:40
У Європарламенті закликають швидко вирішити питання пільг для України
Сьогодні під час засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС було висловлено спільну позицію, що це питання має бути якомога швидше розглянуте ЄП на наступній пленарній сесії, що проходитиме у жовтні в Страсбурзі.
16:28
Парламент Італії голосуватиме за вотум довіри до уряду Ренці
В італійському парламенті розглядатимуть питання вотуму довіри до уряду прем'єр-міністра Маттео Ренці. У такий спосіб Ренці хоче отримати підтримку партнерів по коаліції у просуванні трудових реформ.
16:23
Клімкін: трастові фонди НАТО мають запрацювати до кінця року
За його словами, наразі низка країн робить до них додаткові внески, після чого розпочнеться практична співпраця.
16:09
В РФ пропонують компенсувати олігархам втрати від санкцій
Проектом закону пропонується надати громадянам РФ і російським організаціям "можливість отримання компенсації за порушення права на розгляд справи компетентним судом РФ".
15:43
Чехія не блокуватиме нових санкцій проти Росії
Чеська влада не блокуватиме можливе запровадження нових санкцій проти Росії, але вважає на сьогоднішній день передчасною дискусію на цю тему через відносне дотримання умов перемир'я на Донбасі.
15:26
Польща продовжила розслідування авіакатастрофи під Смоленськом
"На наступні півроку - до квітня 2015 року - було продовжено розслідування авіакатастрофи під Смоленськом", - сказав представник головної воєнної прокуратури Польщі Януш Вуйчик.
15:20
В Іспанії розгорівся корупційний скандал навколо мадридського банку "Банкіа"
В Іспанії розгорівся корупційний скандал навколо колишніх очільників мадридського банку "Банкіа". Суддя Національного суду Іспанії Фернандо Андреу виніс звинувачення представникам адміністрації "Банкії" Мігелю Блеса та Родріго Рато у виписуванні кредитних карток, які не стояли на обліку фінустанови.
15:14
Економіка Франції вийшла зі стагнації
В третьому кварталі 2014 року економічне зростання країни склало 0,2 відсотка після стагнації в першому і другому кварталах.
14:24
ЄБРР кредитуватиме купівлю газу Україною
"Це безпрецедентне рішення для ЄБРР, коли пропонують за найбільш спрощеною процедурою розглядати проекти для України і приймати рішення про їхнє фінансування", - відзначив прем'єр.
14:21
ЄК дала згоду на будівництво АЕС у Великій Британії
Європейська комісія схвалила оновлений план Великої Британії на будівництво АЕС у Hinkley Point. Європейська інституція прийняла рішення, що проект відповідає нормам ЄС з надання державної фінансової допомоги.
14:02
Лінкявічюс: до діалогу з Москвою не варто повертатися надто швидко
"Потрібно засвоїти уроки 2008 року після війни в Грузії, коли до діалогу повернулися дуже швидко, коли обіцянки Росії залишалися невиконаними", - сказав Лінкявічюс.
13:32
Росія витрачатиме кошти пенсійного фонду на будівництво АЕС у Фінляндії
Найближчим часом з Фонду національного добробуту (складова системи пенсійного забезпечення Росії. - Ред.) може бути виділено $20 млрд на 5 проектів. Одним з них є будівництво АЕС у Фінляндії.
13:10
Нобелівську премію з хімії вручили за суперфлуоресцентну мікроскопію
Нобелівський комітет вручив премію з хімії за дослідження у сфері суперфлуоресцентної мікроскопії. Лауреатами 2014 року стали Ерік Бейтціг, Стефан Хелл та Вільям Морнер.
13:06
"Газпром" продовжує скорочувати поставки газу до Румунії
"Скорочення поставок, оголошені сьогодні російським "Газпромом" становлять 18% порівняно з обумовленими раніше обсягами", - відзначив міністр енергетики Румунії Разван Ніколеску.
13:00
оновлено ЄП ще раз спробує обнулити мита для України, щоб уникнути тимчасової зупинки пільг
Комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту планує ще раз повернутися до питання щодо продовження автономних торговельних преференцій для України до 1 січня 2016 року на своєму наступному засіданні, яке відбудеться 20 жовтня.
12:41
Кабмін обіцяє ліквідувати загрозу дефолту Києва
Від термінового виділення бюджетних коштів на підтримку Києва залежить питання можливого дефолту столиці. Якщо мерія не зможе до 9 жовтня погасити облігації на суму 1,125 млрд грн, подія може кваліфікуватися як "обмежений дефолт".
12:18
У Румунії через корупцію засуджено колишнього міністра
Окрім того, до двох років і чотирьох місяців в'язниці було засуджено румунського журналіста та сенатора Соріна Роска Станеску.
12:01
Якщо перемир'я не буде дотримано, санкції проти РФ посилять - міністр США
11:48
Air France оцінила збитки від страйку в 500 млн євро
"Так ми зекономили деякі кошти, тому що літаки не літали. Проте у нас були додаткові витрати, такі як забезпечення проживання пасажирів, придбання квитків на рейси наших конкурентів", - зазначив фінансовий директор перевізника П'єр-Франсуа Ріолаччі.
11:31
Віце-спікер ЄП не виключає військової підтримки Україні
"Я не виключаю жодної з форм підтримки. В інтересах Європи, щоб Україна не залишилася сам на сам з Росією", - наголосив політик.
11:12
Профільний комітет ВРУ вирішив відкласти розгляд питання позаблоковості
"Позиції членів комітету щодо доцільності ухвалення відповідного законопроекту розділилися. Комітет не підтримав пропозиції рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу цей проект закону", - повідомляє прес-служба.
10:38
"Газпром" купить найбільше газосховище Західної Європи
У рамках угоди між "Газпромом" і концерном BASF росіяни отримають у власність три європейських підземних сховища, а німецька сторона візьме участь у розробці великого родовища газу в Сибіру.
10:37
Поставки з Норвегії складуть половину реверсу газу з Європи
За даними джерел, поставки газу в рамках норвезького контракту, що почалися з 1 жовтня, складають близько 11 мільйонів кубів на добу.
10:04
Санкції проти РФ можуть бути посилені - МЗС Польщі
"Так, якщо Росія не змінить політику, санкції будуть посилені і це ще більше відчуватиметься в РФ. Уже відчувається. Здається, що це наблизить нас до кращого розв'язання ситуації", - сказав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.
09:51
Крайні праві в ЄП заблокували термінову процедуру скасування мит для України
Деякi члени комiтету на чолi з лiдером французького Нацiонального фронту Марiн ле Пен зумiли створити блокуючу меншiсть у складi однiєї десятої вiд кiлькостi членiв комiтету.
09:38
Коморовський: Україні потрібна не зброя, а реформи
На його думку, Україна може гарантувати власну безпеку та стабільність за допомогою "глибоких реформ".
09:29
Уряд Бельгії очолить молодий ліберал
Шарль Мішель стане наступником соціаліста Еліо ді Рупо та першим франкомовним лібералом на посаді прем'єр-міністра з 1938 року.
09:16
Саркозі підозрюють в корупційних зв'язках з Казахстаном
Саркозі підозрюють у тиску на Сенат Бельгії на прохання президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва в 2011 році.
08:55
Києву готові оголосити дефолт
Зниження рейтингу пов'язане з тим, що 6 жовтня місто не погасило облігації на 1,125 млрд грн, і з рішенням міськради провести реструктуризацію внутрішнього боргу.
08:36
Європарламент вимагає змін у складі комісії Юнкера
Словенії доведеться змінювати кандидата до нової Єврокомісії, оскільки Європарламент вирішив відхилити Аленку Братушек.