25 квітня 2021

Статті
Переворот Додона: чим завершиться проросійський заколот у сусідів України
Щоб не допустити дострокових виборів, партія експрезидента Додона влаштувала у Молдові справжній конституційний переворот.
Новини
18:04
У Кремлі натякнули на дати можливої зустрічі Путіна і Байдена
Помічник президента РФ Владіміра Путіна натякнув, що зустріч Путіна і президента США Джо Байдена може відбутися у червні, але на робочому рівні її ще не обговорюють. 
17:26
Кінець жорсткого карантину: більша частина Італії перейде до "жовтої" зони
З понеділка 26 квітня більша частина Італії перейде до "жовтої" зони за епідемічною ситуацією, що означає послаблення низки карантинних обмежень. 
16:45
Партія Санду кличе громадян на акцію на підтримку КС
Партія президентки Молдови Маї Санду "Дія та солідарність" закликала громадян у понеділок вийти під стіни Конституційного суду та висловити йому підтримку на тлі спроби конституційного перевороту. 
16:03
Суд у Празі постановив заарештувати трьох підозрюваних в участі у боях проти України на Донбасі
Окружний суд Праги постановив взяти під арешт трьох із п’яти осіб, яких підозрюють в участі у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званої "ДНР".
15:24
В Іспанії затримали чоловіка, через якого заразилися коронавірусом 22 осіб 
На іспанській Майорці затримали чоловіка, через якого захворіли на коронавірус 22 осіб. 
14:40
"Ворота для російської дезінформації": у Чехії низка політиків обурились виступом Земана
У Чехії низка політиків обурилися виступом президента країни Мілоша Земана щодо причетності агентів ГРУ до вибухів на військових складах у 2014 році. Серед іншого, вказують, що він розкрив інформацію, яку не можна було повідомляти, а також - що його виступ поставив під сумнів дані, оприлюднені урядом, і "відкрив двері" для російської дезінформації. 
13:21
Земан вперше прокоментував скандал щодо причетності агентів ГРУ до вибухів на військових складах
Президент Чехії Мілош Земан, відомий своєю проросійською позицією, у першому коментарі щодо причетності росіян до вибухів у Врбетіце заявив, що про однозначну причетність російських агентів можна буде говорити після завершення розслідування. 
12:34
Член президії партії Меркель висловився за можливе надання Україні оборонної зброї
Голова комітету у закордонних справах Бундестагу, член президії "Християнсько-демократичного союзу" Норберт Рьоттген висловився за можливе надання Україні оборонної зброї на тлі дій Російської Федерації.
11:49
відео"Як вогняна куля": на півдні Франції спостерігали падіння великого метеора
Увечері 24 квітня на півдні Франції, в регіоні Лазурний берег поблизу Ніцци, спостерігали падіння великого метеора (боліда).
11:13
Прем’єр Вірменії подав у відставку задля дострокових виборів
Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив про свою відставку для того, щоб у країні можливо було провести дострокові вибори.
10:56
Туреччина закликала Байдена "виправити помилку" з визнанням винищення вірмен геноцидом
Туреччина обурилася заявою президента США Джо Байдена, у якій він першим з президентів США назвав винищення вірмен у 1915 році геноцидом, та закликала його "виправити помилку".
10:31
В Албанії проходять парламентські вибори, від яких залежать перемовини про членство у ЄС
В Албанії 25 квітня розпочалося голосування на парламентських виборах, від прозорості яких залежить початок перемовин про членство країни у Євросоюзі. 
10:12
Партія Санду звернулася до прокуратури через спробу узурпації влади Додоном і союзниками
Депутати партії Маї Санду "Дія та солідарність" (PAS) звернулися до Генпрокуратури Молдови з проханням розслідувати спробу узурпації влади парламентською групою "Партії соціалістів" експрезидента Ігоря Додона.