Франція представила пакет додаткових заходів бюджетної економії

Середа, 11 червня 2014, 18:52

Уряд Франції представив програму скорочення витрат бюджету на додаткові 4 млрд євро з метою зниження бюджетного дефіциту до рівня, прийнятного за стандартами Європейського союзу.
Як повідомляє Financial Times, представлена в середу 11 червня програма економії передбачає скорочення податкового навантаження на підприємців на 6,5 млрд євро протягом наступних двох років, і на 3,6 млрд євро - на 3,7 млн домогосподарств.

Таким чином уряд планує у 2015 році досягти зниження бюджетного дефіциту до 3% ВВП - максимального рівня згідно з Маастрихтськими угодами. У планах бюджетної економії на поточний рік предусматриаалось скорочення витрат на 14 млрд євро - ці заходи повинні були знизити бюджетний дефіцит до рівня 3,8% ВВП.

Темпи зростання французької економіки нижче, ніж в інших великих економіках Європи, особливо порівняно із Німеччиною, Великобританією та Іспанією. За оцінками Банку Франції, у другому кварталі ВВП країни піднявся лише на 0,2%.
Нещодавно Європейська комісія висловила сумніви в тому, що Франція здатна досягти прогнозованих урядом темпів економічного зростання і скоротити дефіцит бюджету до таргетованого рівня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.