Мертвим робітникам в ЄС платитимуть відпускні

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:12

Суд ЄС справедливості постановив, що у випадку смерті робітника грошовий еквівалент невикористаної відпустки буде виплачуватися родичам померлого.

Кожен робітник має право на оплачувана відпустку, котра не може бути замінена ніяким іншим видом відшкодування крім випадків, коли трудові відносини були припинені. Оскільки смерть – це беззаперечне припинення трудових відносин, гроші, які робітник отримав би за невикористані відпускні дні, повинні бути виплачені його спадкоємцям, постановив суд ЄС.

Таке рішення було прийняте у справі вдови пана Боллака, німецького робітника котрий помер, так і не використавши 140 з половиною днів відпустки. Він працював на компанію K+K з 1 серпня 1998 року по 19 листопада 2010 року, дня своєї смерті. Вдова попросила компанію відшкодувати їй невикористану відпустку свого чоловіка, однак їй відмовили. Вона подала в суд на K+K і виграла справу.

В четвер, 12 червня, європейський суд постановив, що право на оплачувану щорічну відпустку – це особливо важливий принцип соціального права, зауваживши, що вислів "оплачувана щорічна відпустка" передбачає грошове відшкодування робітнику, котрий нею не скористався. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: