Керівництво ЄС, Німеччини та США знають про порушення бойовиками режиму перемир'я - РНБО

Понеділок, 23 червня 2014, 14:08

Президент України Петро Порошенко поінформував керівництво ЄС, Німеччини та США про порушення бойовиками режиму перемир'я на сході країни, заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Чеповий, повідомляє Інтерфакс.

"Сьогодні президент України Петро Порошенко поінформував президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, віце-президента США Джо Байдена, канцлера ФРН Ангелу Меркель про те, що режим припинення вогню за останню добу було неодноразово порушено терористами в Донецькій і Луганській областях", - сказав Чеповий на брифінгу в понеділок, 23 червня.

За його словами, бойові зіткнення і обстріли були зафіксовані біля Краматорська, Свердловська, Слов'янська (Донецька обл.) та населених пунктів Бірюкове і Довжанський (Луганської обл.), с.м.т. Іванівка під Слов'янськом, на дорозі Городище - Червона Таловка в місті Артемівськ.

Чеповий зазначив, що бойовики декларують відсутність намірів складати зброю і прагнуть перекласти на українську сторону всю відповідальність за зрив перемир'я, зокрема шляхом диверсій, нібито організованих українськими військовими.

"При цьому терористи намагаються відновити людські резерви за рахунок примусового залучення до своїх лав місцевого населення, а також громадян інших держав, насамперед, громадян Російської Федерації. У російському сегменті соціальних мереж здійснюється активний пошук добровольців для відправки на схід України", - заявив Чеповий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.