Довіра споживачів у Великобританії в червні побила рекорд за останні 9 років

П'ятниця, 27 червня 2014, 09:58

Індекс споживчої довіри у Великобританії в червні оновив максимум з березня 2005 року, передає Інтерфакс.

Індикатор в поточному місяці збільшився до 1 пункту з 0 пунктів у травні, йдеться в повідомленні дослідницької компанії GfK NOP Ltd., яка рахує цей показник. У червні минулого року він перебував на позначці мінус 21 пункту.

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення показника в травні до 2 пунктів.

"Наступні кілька місяців будуть особливо цікавими, враховуючи, що минулого разу індекс ненадовго вийшов в плюс тільки в січні та березні 2005 року. Стійко позитивним індекс був в останній раз в 2002 році, і утримування цих позицій має стати для уряду наступною метою в міру наближення виборів ", - відзначив керуючий директор з соціальних досліджень GfK Нік Мун.

Підіндекс оцінки споживачами загальної економічної ситуації в країні в найближчі 12 місяців зріс в червні до 13 пунктів з 12 пунктів.

Індикатор оцінки британцями особистої фінансової ситуації на наступний рік опустився до 3 пунктів з 6 пунктів.

Підіндекс, що оцінює готовність споживачів витрачати гроші на великі покупки, в поточному місяці піднявся до мінус 2 пунктів з 3 пунктів.

Мінімальний рівень індексу споживчої довіри, що розраховується з 1974 року, було зафіксовано в липні 2008 року - мінус 39 пунктів. Середній показник за всю історію становить мінус 9 пунктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.