BNP Paribas планує урізати дивіденди після сплати багатомільярдного штрафу

П'ятниця, 27 червня 2014, 16:43

Французький банк BNP Paribas планує різко скоротити дивіденди і розмістити боргові зобов'язання на мільярди євро напередодні сплати штрафу за порушення санкцій США, повідомляє MarketWatch з посиланням на джерела, близькі до керівництва банку.

Очікується, що остаточні умови досудової угоди між BNP і американськими регуляторами буде оголошено в понеділок. Швидше за все, справа закінчиться визнанням банком своєї провини і виплатою штрафу в розмірі до $ 9 млрд, говорять джерела. Крім того, банку може бути заборонено здійснювати деякі клірингові операції з американською валютою на термін до одного року, передає Інтерфакс.

Настільки значний штраф негативно позначиться на достатності капіталу фінкомпаній, однак BNP не планує випускати нові акції, відзначають джерела. Замість цього банк різко скоротить обсяг дивідендних виплат, хоча поки не ясно, чи будуть вони скасовані зовсім або яка-небудь символічна сума буде збережена.

Як повідомлялося раніше, США вимагають від BNP Paribas істотну компенсацію за врегулювання розгляду у справі про порушення санкцій, прийнятих проти низки країн, у тому числі Судану та Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: