Путін і Порошенко провели кілька зустрічей, а згодом потисли руки, запевняє Олланд

Оновлено
П'ятниця, 6 червня 2014, 15:24

Сьогдні в Нормандії (Франція) відбулося кілька раундів спілкування президента України Петра Порошенка  та преидента РФ Володимира Путіна.

Політики провели неформальну розмову перед сніданком, а згодом - 15-хвилинну зустріч. Пізніше з'ясувалося, що під час другої зустрічі політики  вирішили потиснути один одному руки.

Украинский та російський лідери, а так само керівники багатьох інших держав перебувають сьогодні у Франції через урочисті заходи, що пов'язані із святкування 70-річчя ввисадки  десанту союзників у Нормандії. Цю подію вважають ключовою у відкритті західного фронту у другій світовій війні.

Неформальне спілкування відбулося у тристоронньому форматі - за участю канцлера ФРН Ангели Меркель, президента РФ Володимира Путіна і новообраного президента України Петра Порошенка.

По закінченню церемонії фотографування лідери держав, що беруть участь в урочистих заходах в Нормандії, попрямували до палацу, де повинен пройти сніданок від імені президента Франції. По дорозі від місця церемонії фотографування Ангел Меркель, Володимир Путін і Петро Порошенко зупинилися і поспілкувалися кілька хвилин, після чого проїхали на сніданок.

Згодом, після урочистостей та перед обідом, Меркель, Путін та Порошенко зустрілися знову, для ще однієї тристоронньої зустрічі. УНІАН з посиланням на Reuters повідомляє, що розмова тривала 15 хвилин, що є досить довгим часом для незапланованої зустрічі. 

За інформацією адміністрації французького президента Франсуа Олланда, Путін та Порошенко потисли один одному руки. Як вже повідомляла ЄвроПравда, Олланд ще напередодні домовлявся про таке рукостискання з президентом Путіним. 

Між тим, це рукостискання, якщо й мало місце, не було публічним. Відео чи фотозйомки рукостискання, яка є традиційною для таких церемоній на рівні глави держави, наразі немає.

Згодом президенти поспілкувалися з пресою та розповіли про підсумки переговорів

Фото з твіттеру Порошенка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.