Порошенко у Франції домовився з Путіним про переговори Україна-РФ

П'ятниця, 6 червня 2014, 20:01

Обраний президентом Петро Порошенко, а також президент РФ Володимир Путін перед завершенням перебування Франції коротко розповіли журналістам про підсумки своїх переговорів.

Як відомо, лідери держав в п’ятницю зустрілися двічі. Одна зустріч була досить короткою, друга – тривала до 15 хвилин.

Надвечір президенти одночасно, але в різних місцях провели зустрічі з журналістами, під час яких  повідомили, що домовилися про початок переговорів щодо подолання кризи на сході України. "До України приїде представник РФ, з яким ми обговоримо кроки з врегулювання ситуації", -- заявив Петро Порошенко.  

Він зазначив, що перемовини з Путіним проходили за посередництва канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда: "Ми обговорили перші кроки із врегулювання ситуації і план, який було запропоновано мною, президентом України, в якому передбачені кроки, які мають бути зроблені з боку Російської Федерації, які мають бути зроблені з боку України... Попередньо ми бачимо, що можемо мати добрі шанси на реалізацію", -- цитує Порошенка УНІАН.

Порошенко повідомив про домовленість, що найближчим часом має пролунати заява РФ про визнання результатів президентських виборів в Україні. Решту домовленостей за рішенням сторін поки не розголошують. "Всі питання були непрості, в тому числі непростою була реакція на поставлене мною питання по поверненню Криму", - сказав президент України.

Володимир Путін, зі свого боку, заявив, що вимагає від українського лідера завершення АТО, а також долучення до переговорів сепаратистів.

"Сторонами переговорів в даному випадку повинні бути не Росія і Україна, бо Росія не учасниця конфлікту, а київська влада і прихильники федералізації на сході... Як це все буде імплементовано, як це все буде оформлено, напевно сказати не можу, але настрій в цілому мені здалося правильним, мені сподобався. Сподіваюся, що так і буде, якщо це буде відбуватися, то будуть створені умови і для розвитку наших відносин в інших галузях, в тому числі і в економіці", - заявив президент РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.