Порошенко гарантує якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію

Субота, 7 червня 2014, 11:05

Президент Петро Порошенко, що вступив на посаду в суботу 7 червня, підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом якнайшвидше, після чого країна прямуватиме до подальшого зближення з ЄС.

Про це глава держави сказав у зверненні до українського народу після інавгурації у Верховній Раді.

"Європейський вибір — це серце нашого національного ідеалу, це вибір, зроблений нашими предками... Нам треба якнайшвидше, я підкреслюю, підписати економічну частину угоди. Дорогі друзі, моя ручка вже в руках, і я вже готовий. І як тільки ЄС ухвалить відповідне рішення - підпис українського президента миттєво з'явиться під цим доленосним документом", - заявив він

Потребу підписання УА він обґрунтував зокрема тим, що цей документ відкриває можливість для подальшого зближення України з ЄС: "Угоду про асоціацію ми розглядаємо лише як перший крок до повноправного членства України в Європейському Союзі".

"Я думаю, що позиція українського парламенту і воля українського народу створять нам всі умови, щоб найближчим часом в ЄС Україна отримала перспективу членства, оскільки ніхто не має права вето на європейський вибір", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.