Мін’юст проситиме Раду Європи визнати, що Савченко перебуває в Росії як заручниця

Четвер, 10 липня 2014, 16:38

Міністерство юстиції України звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко перебуває на території Росії як заручниця.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу щодо ситуації з дотриманням прав людини у Криму, передає УНІАН.

"Ми зараз включилися у цей процес з МЗС. МЗС зараз працює на дипломатичному рівні, а ми, зі свого боку, почали готувати відповідну заяву до Ради Європи... щоб визнали, що вона - заручник і що до неї застосовуються нелюдські умови... Далі вимога до Росії - видати цю людину", - заявив Петренко.

За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, Україна шукає для Савченко відомого російського адвоката.

"Росія надала можливість Надії Савченко мати державного адвоката. Для нас це все одно проблема, у нас немає довіри, і ми тепер намагаємося знайти відомого російського адвоката, який зможе захищати Надію на судовому процесі. Це критичне питання", - сказав Клімкін.

У Слідчому комітеті РФ стверджують, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.