Олланд і Меркель готують телефонну розмову за участю Порошенка і Путіна

Четвер, 10 липня 2014, 16:51

Найближчим часом може відбутися чотиристороння телефонна розмова на тему ситуації на сході України за участю президентів України, Німеччини, Росії та голови німецького уряду.

Про це йдеться у повідомленні канцелярії французького президента за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним, передає УНІАН.

Олланд та Меркель сьогодні вкотре закликали Путіна використати свій вплив для того, аби терористи сіли за стіл переговорів з українською владою. Крім того, як і раніше, вони попросили російського президента вдатися до "конкретних кроків" для забезпечення ефективного контролю за російсько-українським кордоном.

Учасники розмови відзначили важливість мирного вирішення конфлікту на базі узгодженого раніше міністрами закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії плану, який передбачає припинення вогню, контроль за кордоном за участю ОБСЄ та звільнення усіх заручників.

Раніше, 9 липня, Олланд та Меркель вже розмовляли на тему вирішення конфлікту в Україні з президентом Петром Порошенком. Це вже друга така розмова з початку липня. Минулого тижня вони обговорювали цю тему з Володимиром Путіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: