В Білорусії вже шкодують про введені раніше спецмита

Середа, 16 липня 2014, 16:35

У Мінську шкодують, що введення ліцензування імпорту окремих товарів в Києві сприйняли як недружній крок стосовно України.

"Ми взяли до уваги дане рішення наших українських партнерів. Не можемо погодитися з його мотивацією, оскільки Білорусь не робила жодних кроків щодо України. Тим більше не згодні з тим, що наші кроки трактуються як недружні", - йдеться в коментарі прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мирончика щодо рішення української сторони обкласти білоруський імпорт спецмитом, передає Інтерфакс.

"Ліцензування імпорту окремих товарів у Білорусі, що викликало негативну реакцію української сторони, поширено на невизначене коло країн, а не лише на Україну, як це комусь хочеться подати", - звертає увагу Мирончик.

"Українські партнери мають намір обкладати митом у розмірі 55-60% виключно білоруські товари і на період до 31 грудня 2016 року", - підкреслив він.

В міністерстві закордонних справ Білорусі повідомили, що найближчим часом у Мінську очікуються відповідні консультації з українськими експертами

Як повідомлялося, Україна вводить спеціальне мито на імпорт білоруської кондитерської, молочної продукції, електричних ламп, мінеральних добрив, а також холодильного устаткування в розмірі 55,29% до 31 грудня 2016 року. Також Київ вводить до 2017 року 60,05-відсоткове мито на білоруське пиво, гумові шини та низку комплектуючих для холодильного обладнання.

Раніше асоціація "Укркондпром" надіслала Міністерству економічного розвитку і торгівлі заявку на проведення розслідування про встановлення дискримінаційних дій з боку Білорусі щодо українських підприємств кондитерської галузі. Причиною стало введення 16 травня Радою міністрів Білорусі ліцензування поставок з-за меж території Митного союзу пива, окремих видів макаронних і кондитерських виробів і сировини для їх виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: