Угода про асоціацію готова для ратифікації. Слово за президентом та парламентом - Семерак

П'ятниця, 18 липня 2014, 15:51

Станом на сьогодні 29 міністерств та відомств провели необхідну експертну роботу щодо підготовки спільного пакету для ратифікації Угоди про асоціацію. Всі ці висновки були надіслані в Міністерство юстиції, яке теж дало свою правову експертизу.

Про це 18 липня розповів міністр Кабінету міністрів Остап Семерак в Інституті світової політики під час медіа-клубу на тему "Хто координуватиме виконання Угоди про асоціацію з ЄС?", передає власний кореспондент ЄвроПравди.

"Увесь цей пакет подали на розгляд Міністерству закордонних справ України, яке згідно з чинним законодавством має передати його далі президенту, і вже він внесе пакет законопроектів щодо ратифікації Угоди про асоціацію до українського парламенту", - наголосив міністр.

Семерак, однак, не сказав, коли саме парламент отримає законопроект, проте сподівається, що найближчим часом.

Міністр також повідомив, що в жовтні відбудеться конференція фінансових донорів, де обговорюватимуть план фінансової підтримки України.

"Без зовнішньої фінансової підтримки ми не зможемо реалізувати всіх реформ", - наголосив Семерак.

Міністр також додав, що сьогодні Уряд шукає найкращу модель координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Зі слів Остапа Семерака стало відомо, що процес координації відбуватиметься на двох рівнях, і це будуть "Рада та урядовий комітет з євроінтеграції, який тимчасово очолить прем’єр-міністр", а також "комісія, яка складається з української та європейської частин".

Остап Семерак також повідомив, що кожен міністр отримає заступників з євроінтеграції, і вакансії на ці посади поки що відкриті, триває конкурс.

"Станом на сьогодні 190 осіб зголосилися на ці посади. 50% кандидатур у міністерствах вже розглянули", - сказав Семерак.

Для покращення координації реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС окремо працюватиме урядовий європейський офіс, партнером якого є група підтримки України, очолювана Петером Балашем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.