Росія вимагає заморозити ратифікацію Угоди про асоціації України та ЄС

Середа, 23 липня 2014, 15:03

Росія погрожує відмовитися від консультацій в разі ратифікації Києвом Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку заяву зробив голова Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє РІА "Новости".

За словами російського міністра, у разі ратифікації документа про асоціацію Росія вважатиме себе вільною від зобов'язань щодо консультацій і стане проводити економічну політику, спрямовану на захист і розвиток внутрішнього ринку.

"Я сьогодні прочитав висловлювання мого шановного колеги - міністра закордонних справ України - про те, що предметом наших консультацій не є зміст та текст угоди. Предметом консультацій є саме зміст та текст угоди, саме про це ми направили відповідну інформаційну записку нашому колезі і пропонуємо відповісти по суті, питання випливають з аналізу змісту угоди, - заявив Улюкаєв. - Це, можливо, і не пов'язано. Але якщо Україна перейде до дій, ми вважатимемо, що ми більше не зв'язані зобов'язаннями консультацій, і зможемо приймати односторонні дії щодо захисту".

Нагадаємо, в Кабміні прогнозують ратифікацію угоди з ЄС до кінця серпня. При цьому в російському МЕРТ вже розробили три плани заходів у відповідь: від підвищення мит до рівня, обумовленого правилами членства Росії в СОТ, до введення заборони на імпорт окремих товарних груп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.