ЄС розгляне можливість заборони купівлі акцій та облігацій держбанків РФ

Четвер, 24 липня 2014, 09:54

Європейські дипломати розглянуть у четвер в рамках санкцій щодо Росії можливість введення заборони для європейців купувати боргові зобов'язання та акції найбільших російських банків з державною часткою.

Про це в четвер повідомив Інтерфакс.

Можливі заходи викладені в документі на 10 сторінках, підготовленому Європейською комісією.

У ньому також міститься пропозиція заборонити цим банкам використовувати ринки акцій європейських країн для залучення коштів інвесторів з інших країн.

"Цей захід передбачає заборону для європейських осіб інвестувати будь-де у світі у випущені російськими фінансовими інститутами, що належать державі, боргові зобов'язання, акції та подібні фінансові інструменти, які мають термін обігу понад 90 днів", - йдеться в документі.

Пропозиції не стосуються державних боргових зобов'язань, зазначає видання.

У четвер Комітет постійних представників країн ЄС (Корепер) розгляне список організацій та осіб для включення в новий санкційний список Євросоюзу.

Як сказала у вівторок глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон, будуть розроблятися також додаткові обмежувальні заходи, включно з доступом на ринки капіталів, постачанням озброєння, продукції подвійного призначення і чутливих технологій, у тому числі в секторі енергетики. Ці ширші санкції можуть бути введені, якщо не буде повного співробітництва з боку Росії в розслідуванні катастрофи малайзійського "Боїнга", сказала вона.

Разом з тим для розширення санкцій необхідна законодавча база, і Корепер може дати свої пропозиції щодо цієї процедури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.