ЄС занепокоєний кримінальною справою проти Саакашвілі

Четвер, 31 липня 2014, 12:54

Європейський Союз занепокоєний порушенням кримінальної справи проти екс-президент Грузії Михайла Саакашвілі та сподівається на прозоре, без політичної мотивації, розслідування.

Про це йдеться у заяві представників глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, розповсюдженій у четвер, передає УНІАН.

"Із занепокоєнням ми взяли до відома інформацію про те, що прокурор Грузії порушив кримінальну справу проти екс-президента Саакашвілі. У той час, коли ніхто не може бути вище закону, кримінальне переслідування в Грузії повинно бути прозорим, пропорційним, без політичної мотивації і з суворим дотриманням належної правової процедури. ЄС уважно стежитиме за цим та іншими судовими процесами проти членів колишнього уряду та нинішньої опозиції в Грузії", - йдеться в заяві.

Крім того, Брюссель нагадав, що ратифікована два тижні тому Угода про асоціацію Грузія-ЄС вимагає від Тбілісі дотримання спільних цінностей, включаючи повагу до принципів верховенства права та належного управління.

"Ми закликаємо всі сторони грузинської політики вийти за рамки минулих конфліктів та зосередитися на майбутньому країни. Грузія стикається із серйозними проблемами, що вимагає прогнозованого лідерства, яке готове зламати форму поляризованої політики", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що 28 липня головна прокуратура Грузії заявила, що екс-президента Грузії Саакашвілі буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.